Actueel

LanciaThema.nl nieuws


Verslag Thema Registerdag 11 september 2011
3 oktober 2011

Verslag Lancia Thema Registermeeting september 2011

Van Zeeuwen kun je veel zeggen. Ze hebben duidelijke meningen over bijvoorbeeld hun consumptiepatroon waar het gros van Nederland geen boodschap aan heeft. Toen er een aantal Zeeuwen echter klaagden dat ze telkens zo ver moesten rijden naar de drukbezochte Lancia Thema meetings, vonden ze een luisterend oor. De najaarsmeeting van het Thema Register moest gaan plaatsvinden in Zeeland.

Natuurlijk legden we de organiserende bal bij de Zeeuwen. Achteraf een goede keuze. De meeting was strak en goed georganiseerd en de toerrit op geen moment te betwijfelen. Terug naar de dag zelf. Deze begon voor een aantal Thema-rijders op een desolate parkeerplaats aan de A29; de eerste ontmoetingsplek om gezamenlijk het laatste stuk naar de Zeelandbrug te rijden. Helaas viel het plan om elkaar het vuur aan de schenen te leggen in het water toen een treuzelende verkeersdeelnemer hieraan geen medewerking wilde verlenen. En ja, dit was een auto van het merk dat door de kijkers van Top Gear op de eerste plek gestemd was als meest succesvolle automerk aller tijden. Onzinnig natuurlijk, gelukkig hadden de mannen van Top Gear zelf een heel ander merk voor ogen.

Na zo'n lange rit is een kopje koffie een basisbehoefte. De eigen gemaakte cake van restaurant "De Zeelandbrug" smaakte behoorlijk. De aandacht van de deelnemers ging echter al snel uit naar het wagenpark. Dat loog er niet om. Er was een flink aantal Thema's gekomen. Van net deels gerestaureerde i.e. tot 3.0V6 (al dan niet als LX) tot Turbo Diesel SW en 8.32. Enkele LCN-leden hadden hun Kappa SW (2x Turbo 20V) of hun Thesis uit de garage gehaald. Het mocht de pret niet drukken, het weer zat mee en de deelnemers stonden al snel rondom enkele auto's te krioelen waarbij de gesprekken natuurlijk gingen over auto's en het repareren ervan. De Thema is best een betrouwbare auto maar, zeker ook de gevoeligere 8.32, vraagt onderhoud. De Lancia dealer kent inmiddels alleen de nieuwe Thema en levert al lange tijd nauwelijks onderdelen. Elke oplossing die door de Thema Registerleden gevonden wordt, delen we met elkaar. De gesprekken liepen zo op dat we deze resoluut onderbraken met het verzoek te starten met de rit over Schouwen Duiveland. Zoals eerder gemeld was deze rit tot in de puntjes voorbereid en aan de hand van kilometerstanden en prachtige bolletje-pijltjes kwamen we goedgemutst aan bij de lunchlocatie in Zierikzee.

Ieder kon "zijns weegs" gaan maar het groepsproces leidde alle deelnemers naar een terrasje in het centrum. Vooraf hadden we duidelijk aangegeven dat er gezamenlijk genuttigd, maar apart afgerekend zou worden. De serveerster begreep dit volkomen en vertrok voor een notitieboekje. De tweede serveerster had van dit verzoek niets gehoord, maar nam wel alle bestellingen op. Het resultaat was dat het afrekenen een grote chaos werd door de afwezigheid van een sluitende administratie. Met Chinese tongval werd vervolgens gezegd dat het goed was en vertrokken we voor de tweede helft van de toerrit. We kregen enigszins het gevoel het eiland in cirkels rond te rijden; kruispunten kwamen bekend voor maar werden net even anders aangereden. Het toeval wilde dat we niet een keer de colonne gekruist hebben, daardoor viel het vrijwel niet op. De route leidde uiteindelijk naar het restaurant van de jachthaven van Scharendijke. Hier stond mosselen of een alternatief op het menu. Het eten was echt heel erg goed. De locatie zelfs beter. We mochten privé parkeren en de Lancia vlaggen wapperden parmantig in de vlaggenmast. Een doodzonde van de Lancia minnende uitbater van het restaurant aangezien de vlaggen van de watersportvereniging nooit gestreken mogen worden!

Het was jammer dat de terugreis net zo lang was als de heenreis. Dit resulteerde in een eerdere eindtijd dan het gevoel aangaf. Jammer, maar dat maakte de meeting niet minder geslaagd! Complimenten aan de organisatie. Als andere registers op zoek zijn naar een goede route in Zeeland, dan kunnen zij zich bij ons melden, we stellen de rit graag ter beschikking.

De volgende meeting, ergens in juni 2012 is wel weer gewoon in het midden van het land. Waarschijnlijk in de buurt van IJsselstein. Daar verwelkomen we de LCN-leden die de oude Thema een warm hart toedragen. Houd hiertoe het mededelingenbord op deze site in de gaten.

 

Home | Voorwaarden | Disclaimer