Actueel

LanciaThema.nl nieuws


Verslag Lancia Thema Register(Familie)dag - 17 juni 2012
18 juni 2012

Verslag Lancia Thema Register(Familie)dag - 17 juni 2012

Op zondag 17 juni 2012 was het zover. De eerste Thema registerdag volgens een compleet nieuw concept diende zich aan. Meestal zijn registerdagen doorspekt met autorijden en alles dat ermee te maken heeft. De vaders en soms ook de moeders kunnen dat wel aan, de kinderen op de achterbank hebben hier wat meer moeite mee. Vandaar een ommekeer. Het autorijden stond niet meer op de eerste plek; de locatie en wat er te doen was voor de kinderen was het belangrijkst!

De locatie werd eigenlijk bij de vorige meeting al besproken. Mede LCN-Forum lid Erwin zijn vrouw bleek bedrijfsleider in een restaurant dat qua locatie en mogelijkheden paste in het concept: restaurant Marnemoende in IJsselstein. Een restaurant met twee gezichten. Een informeel gedeelte op de begane grond en een haute cuisine gedeelte op de verdieping.

Al om 10:00 hingen we de vlaggen aan een hek op de parkeerplaats en bleek de eerste deelnemer, en tevens de oudste (W. van der Veer), al aanwezig. Zijn bordeaux rode Thema i.e. had hem als vanouds naar de plaats van bestemming gebracht. Toen de vlag eenmaal hing kwamen de andere deelnemers ook aangereden. Van machtige 8.32's en V6-en tot i.e. uitvoeringen met of zonder turbo. Vooral de kwaliteit en netheid van de auto's viel op. Het is duidelijk dat de Thema een echte liefhebbersauto wordt. Hij wordt gekoesterd, gerestaureerd en als tweede (of derde) auto gereden. Het register wordt volwassen.

Nadat iedereen aangekomen was, bleek het lastig om de deelnemers mee te krijgen naar het terras, ondanks dat daar koffie met gebak stond te wachten. Er is altijd zoveel te bekijken. Zeker als er een Thema Turbo 16V in vrijwel nieuwstaat aan komt rijden. Of als een i.e. Turbo SW die net vers gerestaureerd is in prachtig lichtblauw verschijnt. Na de koffie gaf Maarten-Jan uitleg over de dag. Het kwam erop neer dat er twee routes waren uitgezet. Eentje is een bekende; de Kastelenroute over de Utrechtse Heuvelrug. Een aanrader wanneer je je auto eens mooi wilt fotograferen. Ook bood deze route een bezoek aan het Luchtvaartmuseum. Deze route bleek populair en zou zomaar de hele dag kunnen duren. De deelnemers reden deze tocht naar eigen inzicht; of vanaf de kaart, of met de TomTom of op gevoel. De toelichtingen bij alle locaties zorgden in ieder geval voor een kennisverdieping voor de deelnemers! De andere route was een route uitgezet op een kaart waarin veel weggelaten was. Daarbij was er een zoektocht naar 31 foto's gedurende de rit gepland. De tocht voerde langs en door alle mooie dorpen boven de Lek. Tijdens de tocht maakten we gebruik van allerlei kleine doorsteek wegen die op normale dagen gesloten verklaard zijn. Doordat van tevoren gewaarschuwd was voor de moeilijkheidsgraad van deze tocht, was de animo niet heel groot. Hij bleek ook erg lastig te zijn. Later in de middag is de route wel in colonne gereden. De deelnemers vonden het indrukwekkend. Wat kan Nederland toch mooi zijn, ook onder de rook van de A12.

Naast de ritten was er gezorgd voor afwisseling. Er kon in een sloep gevaren worden met daarin een uiterst smakelijke picknickmand. Deze voer twee keer die middag en ging op en neer naar IJsselstein. De kinderen bleken vooral interesse te hebben in de twee motorbootjes die ook klaar lagen. Ze hebben er de hele middag in rondgevaren! 's Avonds kwam iedereen voldaan en met verhalen terug. Vooral de drie groene Thema's 8.32 die gezamenlijk op allerlei mooie locaties gefotografeerd zijn zorgden voor mooi herinneringen.

We sloten af met een BBQ en de prijsuitreiking voor de mooiste Thema 2012. De auto's worden steeds mooier en doordat de winnaars van 2010 en 2011 ook weer aanwezig waren, bleek het een hele klus om een terechte winnaar aan te wijzen. Het werd uiteindelijk de gerestaureerde Thema i.e. Turbo SW van Dick Haag.

Al met al een mooie dag. De deelnemers waardeerden het concept en we zullen dit dus gaan uitbouwen. Er kunnen altijd puntjes op de i dus dat nemen we mee voor volgend jaar. Net als dit jaar pakken we dan ook weer één keer groots uit. Het enige minpuntje vonden wij dat er geen enkele LCN deelnemer met een andere Lancia aanwezig was. Blijkbaar is dit concept voor de rest van de LCN niet zo populair.

 

Home | Voorwaarden | Disclaimer