Categorie

Registers

De LanciaThema.nl Registers

En van de doelstellingen van het Lancia Thema Register is dat we graag alle in Nederland geregistreerde Thema's in beeld hebben. In deze sectie van de site wordt hieraan vormgegeven

Het Thema wagenpark bestaat uit diverse uitvoeringen. We hebben de Thema's daarom zoveel mogelijk opgedeeld naar aard of type. Dit geeft overzicht. Zo is er een register voor de LX, de 8.32 en de i.e. Turbo 8V. Voor elk register is er een verantwoordelijke. De registers worden onderhouden door een aantal liefhebbers binnen de LanciaThema.nl community: het LX register door Paolo (forumnaam), het 8.32 register door Erwin123 (forumnaam) en het Turbo 8V register door Daniel_25 (forumnaam).

Alle info over het LanciaThema.nl Register

De Thema

Chique, tijdloos, ruim, comfortabel & snel. Dat zijn de eigenschappen waarmee de Lancia Thema ook in Nederland destijds vele liefhebbers voor zich heeft gewonnen. In Nederland zijn er tussen 1984 en 1995 ruim 5.700 verkocht en daarmee was de Thema een behoorlijk succesvolle Lancia. Van dit aantal zijn er nog ongeveer 225 overgebleven (eind 2010).

De mensen

Ongeveer de helft hiervan is inmiddels in de handen van liefhebbers terechtgekomen. En die doen vanzelfsprekend veel moeite om hun trotse bezit in rijdende en goede staat te houden. Niet iedereen beschikt echter over voldoende kennis (en geld) om dat zelf te kunnen bolwerken en dat resulteerde in veel Thema-activiteit op het Nederlandse Lancia Forum. Dat heeft Maarten-Jan Evers er o.a. toe doen besluiten om het heft in eigen handen te nemen. Eind oktober 2008 ging de Thema-site (lanciathema.nl) live en was vrijwel direct een succes. De Thema-liefhebbers wisten de site en het forum snel te vinden. Sindsdien is er op de site dagelijks een levendige handel in tips, onderdelen en overige Thema- gerelateerde onderwerpen. Erg leuk zo'n forum, maar je zit natuurlijk wel achter je computer. En dat is niet de plek waar een Themist zich het meest gelukkig voelt. Er bleek dan ook erg veel animo om elkaars bolides eens live te aanschouwen.

De aanleiding

Op 6 september 2009 was het zover en de opkomst was overweldigend. De conclusie na deze dag kon dan ook niet anders luiden dan dat er nog heel veel Thema-enthousiasme in Nederland aanwezig is en dat hier iets constructiefs mee gedaan moest worden. Naast het goede voornemen om voortaan jaarlijks twee Thema-dagen te organiseren hebben we besloten dat het de hoogste tijd is om al dit enthousiasme onder te brengen in een heus Nederlands Lancia Thema-Register.

Doelstelling Register

Met ingang van december 2009 maakt het Lancia Thema-register, deel uit van de Lancia Club Nederland. Dit houdt onder andere in dat iedereen in Nederland die in het bezit is van een Lancia Thema zich bij ons kan aanmelden met zijn of haar Thema. Deelname aan het Thema register is alleen mogelijk als je geregistreerd bent als lid van de LCN. Wanneer je inschrijft bij de LCN, het lidmaatschapsgeld voldoet en aangeeft dat je een Thema bezit, ben je automatisch Lancia Thema Registerlid! Inschrijving bij de LCN kan hier. Alleen op deze manier kan je genieten van de voordelen die de LCN biedt bij diverse LCN en Register evenementen.

Je kunt je bij de LCN aanmelden.

De doelstellingen:

  • Vastleggen welke auto's in ons land rijden en wat hun geschiedenis is
  • Het twee keer per jaar organiseren van een specifiek Lancia Thema-evenement
  • Verzamelen en distribueren van documentatie en technische informatie
  • Deelname aan Lancia Club Nederland evenementen en eventueel evenementen van buitenlandse Lancia clubs
  • Adviseren van Lancia Thema eigenaren bij onderhoud en restauratie van hun auto
  • Het bemiddelen bij zoeken naar onderdelen

Relatie Thema Register - LCN - LanciaThema.nl

Het Thema-forum en het Thema-register hebben formeel niets met elkaar te maken. Je kunt lid zijn van het forum zonder lid te zijn van het Thema-register en vice versa. Wel moedigen wij Thema-bezitters aan om lid te worden van het register, omdat we op deze manier meer voor de Thema en de Thema-bezitters kunnen betekenen.


We hopen alle Thema-liefhebbers in Nederland te mogen verwelkomen!


Onderhoud

Zoals je ziet missen er nog wel een aantal gegevens. Vooral foto's zijn moeilijk te vinden. Met de huidige RDW site kun je wel beschikken over de online voertuiggegevens, maar dan houdt het ook wel op. Zie je dus een bekende auto in de lijst zonder gegevens, maar jij weet er meer van of je beschikt over meer informatie? Aarzel dan s.v.p. niet en neem contact op met LanciaThema.nl. Foto's moeten minimaal 960x480 pixels hebben.

Privacy

Van de meeste auto's weten we wie de eigenaar is. Deze gegevens verstrekken we echter niet; die zijn vertrouwelijk. We beschouwen onszelf als passanten, we zorgen goed voor onze auto's maar geven hem uiteindelijk weer door aan een volgende eigenaar.

Help mee!

Voel je je geroepen om van een bepaald type Thema ook alles bij te gaan houden? Graag! Meld je bij ons aan en we leggen uit hoe dat werkt. Wie wil er nou niet alle Thema's in Nederland mooi op de site zien staan?

Contact

Het Register wordt bestuurd door het TopThemaTeam Paul en Maarten-Jan. Beiden houden van Itali, lekker eten & drinken en vrienden. Beiden bezitten een TopThema: de prachtige, stijlvolle, comfortabele 3.0 V6 LX van Paul en de prachtige, stijlvolle en met een druk op de knop, comfortabele 2.9 V8, oftewel de 8.32 SW.

Over Paul

Paultje zat als klein jongetje uren in de vensterbank naar buiten te kijken. Dat ging al kort daarna over in het uren achter elkaar doorsnuffelen van autojaarboeken en autofolders. Toen ie eindelijk 18 werd was het een kwestie van aftellen tot er een rijbewijs in zijn portemonnee zat en er een auto voor de deur stond. Een gele Fiat 128!

Over Maarten-Jan

Sinds zijn eerste aanschaf, nog zonder rijbewijs, van een Fiat 132 2000, die nog steeds in zijn loods staat, is het Italiaanse autobloed nooit verdwenen. Er is zelfs nog nooit een niet-Italiaanse auto aangeschaft. Zijn zelfgebouwde, ultieme Thema markeert zijn voorliefde voor de grote, onopvallende Italiaanse limousines.

Nog meer weten?

Meer foto's van de Lancia van Paul staan hier.

Voor foto's van de Lancia van Maarten-Jan klik hier.

Home | Voorwaarden | Disclaimer